IKKE TAPP VANN!!!

To ganger denne uka har vi fått melding fra Holmestrand kommune om at vi blir uten vann mellom klokka 9.00 og 13.00 på mandag, og 15.00 på onsdag. Veldig greit å få sånne beskjeder da vet man i hvert fall hva man har å forholde seg til. Vi visste om at dette kunne skje, for det var rett utenfor her de gravde ny kum.

Her har det blitt ny kum.

På mandag fikk vi melding klokka 08.54 på morran. 6 minutter før vannet stengte. Saken er bare det at vi sover lenge, stort sett hver morgen. Vi har liksom ikke så veldig mye vi må stå opp til. Så da vi stod opp var vannet allerede stengt.

Så på mandag sto jeg opp, gikk på do, gjorde mitt, trakk opp og leste meldingen. Så fant jeg papir og skriblet ned beskjed om at gubben ikke måtte trekke ned fordi vi ikke hadde vann før kl 13.00. Lappen la jeg på dolokket, også tredde jeg en liten eske over krana i vasken, med nesten samme beskjed. (Trekke opp i krana… 🙈)

Hue hans fungerte ikke, for han gikk ned på do, men kobla før han trakk ned, at det var vel nødvendigvis ikke vann der heller.

Resten av dagen gikk egentlig ganske greit. Jeg hadde noen kanner med butikkjøpt vann i skapet, så det holdt til å lage kaffe, drikke eller bruke til matlaging. Litt utpå dagen, gubben hadde vært på do, så kommer han tilbake, passe oppgitt over seg sjøl og forteller at han hadde glemt seg fullstendig og trukket opp.

Da klokka var litt over kl 15 gikk gubben i dusjen. Jeg hørte at dusjen spytta og freste ganske bra så det hadde kommet en del luft i rørene, men vi slapp unna brunt vann iallefall.

På tirsdag kl 17.00 fikk vi melding om at vannet kom til å bli borte på onsdag. mellom klokka 9:00 og klokka 15:00.

Denne gangen fikk jeg litt tid på meg så kvelden før fylte jeg en bøtte vann og satte ved doen nede. Etterpå gikk jeg opp og fylte ei bøtte pluss halve badekaret med vann. Da hadde vi i hvert fall nok til å kunne skylle ned i do tenkte jeg.

Vi startet onsdagen med å hyle til hverandre noen ganger: «IKKE TAPP VANN!!!» Etterhvert reiste vi ut på hver våre avtaler og jeg tenkte iallefall ikke mer over det.

Da jeg kom hjem så skrudde de akkurat på vannet igjen, så jeg stoppa og småprata litt med arbeiderene.

De hadde snakket med gubben litt tidligere og funnet ut at vi er ikke koblet på den vannledningen som var stengt på onsdag. Så her var det bøtter og kar med vann samt at vi hadde hylt til hverandre uten grunn.

Kan si jeg humra godt etterpå. Men vi skal ha for innsatsen.

2 kommentarer om “IKKE TAPP VANN!!!

  1. Dette minner meg om tiden som bistandsarbeider i sørlige strøk, bare at da fikk vi aldri noe varsel på forhånd om når vannet ble stengt – som var stort sett nesten hele tiden, føltes ihvertfall slik …. Litt irriterende at du måtte styre for ingenting siste gangen, men nå har du iallfall beredskapsplanen klar i tilfelle du skulle være så heldig å få varsel på forhånd neste gang 😉 Jeg har aldri hatt stående reservedrikkevann i Norge før, men nå har jeg faktisk 5 liter i bakhånd slik vi alle er blitt anbefalt. Men mye enklere å få beskjed kvelden før slik at man i stedet kan fylle opp fra kranen. Når man plutselig ikke har vann i rørene, innser man fort hvor mye som går med til dusj, klesvask, oppvask og vannklosett.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s